Kanapki na ciepło z camembertem i dodatkami






Składniki : ( dla 2 osób)
  • 2 ciabatty
  • 2 serki camembert naturalne
  • opakowanie szynki szwardzwalckiej
  • 1 czerwona cebula
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pesto bazyliowe
  • śmietana 18 %
Przygotowanie :
  1. Ciabatty przekrawam na pół, smaruję śmietaną i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na kilka minut aż się podpieką.
  2. Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oliwie. 
  3. Szynkę kroję w paseczki, dodaję do cebuli i dosłownie minutę smażę wszystko razem.
  4. Pomidorki kroję na pół. Wkładam na patelnię na której smażyłam cebulę z szynką. Podsmażam około 1-2 minut.
  5. Ser kroję w plastry.
  6. Wyjmuję ciabatty - układam plastry sera, szynkę wymieszaną z cebulą, pomidorki i wkładam do piekarnika (200 stopni) na około 5-6 minut aż ser się rozpuści.
  7. Na gorące kanapki nakładam łyżeczkę pesto i gotowe :)


p.s Przepis powstał na bazie przepisu najprawdopodobniej z gazety Sól i pieprz z przed kilku lat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeżeli podobał Ci się post, zostaw komentarz. Bardzo lubię je czytać i dają mi motywację do tworzenia kolejnych wpisów.