Składniki : ( dla 2 osób)
- 2 ciabatty
- 2 serki camembert naturalne
- opakowanie szynki szwardzwalckiej
- 1 czerwona cebula
- kilka pomidorków koktajlowych
- pesto bazyliowe
- śmietana 18 %
- Ciabatty przekrawam na pół, smaruję śmietaną i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na kilka minut aż się podpieką.
- Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oliwie.
- Szynkę kroję w paseczki, dodaję do cebuli i dosłownie minutę smażę wszystko razem.
- Pomidorki kroję na pół. Wkładam na patelnię na której smażyłam cebulę z szynką. Podsmażam około 1-2 minut.
- Ser kroję w plastry.
- Wyjmuję ciabatty - układam plastry sera, szynkę wymieszaną z cebulą, pomidorki i wkładam do piekarnika (200 stopni) na około 5-6 minut aż ser się rozpuści.
- Na gorące kanapki nakładam łyżeczkę pesto i gotowe :)
p.s Przepis powstał na bazie przepisu najprawdopodobniej z gazety Sól i pieprz z przed kilku lat.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeżeli podobał Ci się post, zostaw komentarz. Bardzo lubię je czytać i dają mi motywację do tworzenia kolejnych wpisów.