czyli podpłomyk...
Składniki : ( na jednego podpłomyka)
- 125 g mąki
- 62 ml wody
- sól ( kilka szczypt)
- 1/2 łyżki oleju
- dodatki : u mnie masło solone, ser grana padano , bazylia, oregano
- Mąkę mieszam z wodą, olejem i solą.
- Zagniatam ciasto.
- Rozwałkowuje.
- Patelnię smaruję olejem. Rozgrzewam.
- Kładę placek i kiedy zacznie się ładnie przyrumieniać, przerzucam na drugą stronę.
- Posypuję oregano, bazylią, serem grana padano ( startym na tarce o małych oczkach).
- Zdejmuję z patelni i układam cieniutkie plasterki masła solonego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeżeli podobał Ci się post, zostaw komentarz. Bardzo lubię je czytać i dają mi motywację do tworzenia kolejnych wpisów.