Podpłomyk





 czyli podpłomyk...

Składniki : ( na jednego podpłomyka)
  • 125 g mąki
  • 62 ml wody
  • sól ( kilka szczypt)
  • 1/2 łyżki oleju
  • dodatki : u mnie masło solone, ser grana padano , bazylia, oregano
Przygotowanie :
  1. Mąkę mieszam z wodą, olejem i solą. 
  2. Zagniatam ciasto.
  3. Rozwałkowuje.
  4. Patelnię smaruję olejem. Rozgrzewam.
  5. Kładę placek i kiedy zacznie się ładnie przyrumieniać, przerzucam na drugą stronę.
  6. Posypuję oregano, bazylią, serem grana padano ( startym na tarce o małych oczkach).
  7. Zdejmuję z patelni i układam cieniutkie plasterki masła solonego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeżeli podobał Ci się post, zostaw komentarz. Bardzo lubię je czytać i dają mi motywację do tworzenia kolejnych wpisów.